Zoeken

Volg RSS Feeds

 

Aegon stopt met overlijdensrisico verzekeringen

Feb 05

Wie denkt dat verzekeraars enorm veel geld verdienen, heeft het mis!

Met ingang van 1 maart 2020 stopt  Aegon met de verkoop van Overlijdensrisicoverzekering (AORV), Aegon Garantie Inkomen (AGI) en de Aegon Lijfrente Uitstelverzekering (ALUV).

De reden  is simpel te noemen. De levensverzekeringsmarkt staat al jaren flink onder druk, en de aanbieders werken met zeer kleien marges, waardoor het steeds minder interessant wordt dit risico nog te willen dekken. Ook de  nieuwe regelgeving zorgt er voor dat de markt flink krimpt. Zo is het vaak niet meer verplicht om een overlijdens risico verzekering af te sluiten bij het aangaan van een hypotheek. Dat het verstandig is om te doen, is een ander verhaal.

Vroeger kocht de verzekeraar klanten door verlies in te kopen, en dit terug te verdienen op de lange duur. Nu dienen ze per onderdeel winstgevend te zijn, en mogen ze dit niet meer met een ander onderdeel / productgroep  rechttrekken.

Dit houdt op de lange duur in, dat verzekeraars ook bepaalde risico’s gaan weigeren, of de premie flink verhogen, zodat men als klant zelf wel elders naar toe gaat. Voorbeelden zijn motorvoertuigen van transport en koerier bedrijven, taxi’s, autobussen en palletfabrieken etc.

Bij Richard Richard Hendrix is sinds 2000 financieel adviseur bij Leef Vrij. Hij is woonachtig in Horst en houdt zich veelvuldig bezig met advisering op het gebied van financiële producten. Naast dat hij hier vele uren van de dag mee in de weer is, doet hij aan hardlopen. Hard is daarbij wellicht wat overdreven, toch grote kans dat je hem wel eens voorbij hebt zien tjokken.

Discussieer mee!