Zoeken

Volg RSS Feeds

 

BNP Paribas verlaat hypotheekmarkt

Dec 26

Reaal stopt per 1 januari a.s. met het verkopen van nieuwe Victorie-hypotheken. Dit besluit heeft
alles te maken met geldverstrekker BNP Paribas, die heeft besloten zich terug te trekken uit de Nederlandse hypotheekmarkt. De Victorie-hypotheken werden sinds februari 2008 in Nederland aangeboden. Juni vorig jaar besloot Reaal om de op- en afslagen op de rente voor Victorie-hypotheken af te schaffen, om klanten meer eenduidigheid te bieden.

Consumenten die al een Victorie-hypotheek hebben, merken niets van de veranderingen die in 2012 ingaan, omdat bestaande Victorie-hypotheken gewoon blijven bestaan, aldus Reaal. Het blijft dus ook mogelijk om de hypotheek om te zetten, te verhogen of mee te nemen naar een nieuwe woning. Daarbij kan worden gekozen uit vijf aflossingsvormen: aflossingsvrij, annuïteiten, lineair, sparen en op basis van een beleggingsverzekering.

Reaal blijft naar eigen zeggen actief op de hypothekenmarkt met de Verantwoord Wonen Hypotheek en Holland Woningfinanciering Bron AM

Bij Richard Richard Hendrix is sinds 2000 financieel adviseur bij Leef Vrij. Hij is woonachtig in Horst en houdt zich veelvuldig bezig met advisering op het gebied van financiële producten. Naast dat hij hier vele uren van de dag mee in de weer is, doet hij aan hardlopen. Hard is daarbij wellicht wat overdreven, toch grote kans dat je hem wel eens voorbij hebt zien tjokken.

Discussieer mee!