Zoeken

Volg RSS Feeds

 

geld storten, overheid wil weten waar het vandaan komt !

Aug 26

banken zijn verplicht te vragen waar het geld vandaan komt wat je stort op je eigen rekening. Dus als je meer dan 3.000 euro stort op je rekening kun je de vraag verwachten: “waar komt het geld vandaan?”

Verplichte vastlegging van verklarende documenten over de herkomst bij contante transacties vanaf bepaalde grenzen.

De overheid gaat hier heel ver in. Het is zelfs zo dat je moet aantonen dat het bijvoorbeeld van de verkoop van je auto komt door bijvoorbeeld een vrijwaringsdocument te tonen. Om uitvoering te geven aan de derde Europese anti-witwasrichtlijn, is de Wwft van kracht. De Wet MOT heeft plaats gemaakt voor deze regelgeving en wordt opgenomen in deze nieuwe wetgeving. Dit om het witwassen van geld onmogelijk te maken. De Fiod controleert hier streng op en als men geen melding maakt riskeert men hoge boetes.

Ook briefjes van 200 euro zijn moeilijk inwisselbaar, en van 500 euro al helemaal niet meer.

Een bankmedewerker zal bij elke storting van 3.000 euro een rapportje moeten schrijven en dit vast leggen En als je denkt dan stort ik het in een aantal keren, ook dan wordt dit gezien als storting van 3.000 euro of meer, en zal de bankmedewerker alles moeten vastleggen. Over dit vastleggen hoeft de bankmedewerker de klant niet van op de hoogte te stellen.

Bij Richard Richard Hendrix is sinds 2000 financieel adviseur bij Leef Vrij. Hij is woonachtig in Horst en houdt zich veelvuldig bezig met advisering op het gebied van financiële producten. Naast dat hij hier vele uren van de dag mee in de weer is, doet hij aan hardlopen. Hard is daarbij wellicht wat overdreven, toch grote kans dat je hem wel eens voorbij hebt zien tjokken.

Discussieer mee!