Zoeken

Volg RSS Feeds

 

Internetcriminaliteit buigen of barsten ??

Jan 17

1 op de 5 MKB ondernemers was afgelopen jaar 2019 doelwit van internetcriminaliteit, dit geldt natuurlijk niet voor jou !

Meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers vindt dat ze voldoende  maatregelen hebben getroffen tegen  internet criminaliteit om het bedrijf te beschermen tegen een aanval. Toch was 22% afgelopen jaar doelwit. Welk risico loopt jouw bedrijf en ga je hier wat tegen doen?

De aanval hoeft niet op locatie te gebeuren maar kan vanuit de andere kant van de wereld worden aangestuurd.

Wellicht gebeurt het als tijds verdrijf door een opgeschoten tiener, of doelbewust door een criminele bende, alles is mogelijk. 1 Ding is zeker: er tegen wapenen kan niet voor 100%. Nadat het is gebeurd kan men het dichten, en de volgende keer worden voorkomen, genezen is een stuk moeilijker.

Maar 1 ding is zeker, overkomt het je, dan kan het zo maar je bedrijf kosten als je de dingen niet goed geregeld hebt.

vaak word ter ook gedacht, als men mijn gegevens steelt, heeft dit geen impact. Er zijn genoeg situaties die je anders zullen laten denken.

Verzekeren kan heel belangrijk zijn, misschien wel noodzakelijk. Laat je informeren.

Bij Richard Richard Hendrix is sinds 2000 financieel adviseur bij Leef Vrij. Hij is woonachtig in Horst en houdt zich veelvuldig bezig met advisering op het gebied van financiële producten. Naast dat hij hier vele uren van de dag mee in de weer is, doet hij aan hardlopen. Hard is daarbij wellicht wat overdreven, toch grote kans dat je hem wel eens voorbij hebt zien tjokken.

Discussieer mee!