Zoeken

Volg RSS Feeds

 

Maak je gebruik van voorlopige teruggave hou dan rekening met onderstaande:

Jan 03

De maximale hypotheekrenteaftrek wordt vanaf komend jaar versneld afgebouwd.

Huizenbezitters die hun hypotheek grotendeels hebben afgelost, dienen een groter deel van de woningwaarde bij hun inkomen op te tellen, De Wet Hillen wordt nml verder afgebouwd.

De bijtelling voor je huis (het eigen woningforfait) gaat iets omlaag (van 0,65 naar 0,6% in de meeste situaties), omdat de huizenprijzen stijgen dus ook de woz waarde, waar mee gerekend wordt, zal dit niet tot een zeer positief resultaat lijden.

De belastingtarieven gaan verder omlaag. Dit heeft een gunstige impact voor je netto salaris, je krijgt iets meer salaris, maar zorgt er meteen voor dat je belastingvoordeel op de hypotheekrente wordt verlaagd.

Velen welke een hypotheek hebben, lossen deze maandelijks af middels annuïteiten of lineaire aflossing schema’s. Hierdoor daalt het leenbedrag maar ook de rente aftrek.

Je voorlopige teruggave dient dus eigenlijk jaarlijks te worden aangepast, anders is de kans groot dat je terug dient te betalen.

Via mijnbelasting.nl kan je de voorlopige teruggave aanpassen.

Bij Richard Richard Hendrix is sinds 2000 financieel adviseur bij Leef Vrij. Hij is woonachtig in Horst en houdt zich veelvuldig bezig met advisering op het gebied van financiële producten. Naast dat hij hier vele uren van de dag mee in de weer is, doet hij aan hardlopen. Hard is daarbij wellicht wat overdreven, toch grote kans dat je hem wel eens voorbij hebt zien tjokken.

Discussieer mee!