Zoeken

Volg RSS Feeds

 

Prinsjesdag 2021 wijzigingen

Sep 21

Algemeen
Tarieven belastingschijven
Deze worden ten opzichte van  van afgelopen  jaar niet veel gewijzigd. het kabinet schaaft wat  aan de tarieven van de inkomstenbelasting en de bedragen van de verschillende heffingskortingen voor het jaar 2022.

Pensioen
Pensioenakkoord
In de Prinsjesdagplannen worden de  pensioenen bijna niet genoemd. In de Miljoenennota is er wel sprake van een verplichte publieke verzekering voor zelfstandigen betreffende  arbeidsongeschiktheid.

Eigen woning
Er wordt Extra geld voor woningbouw  uitgetrokken en kleine aanpassingen op fiscaal terrein
Het kabinet trekt eenmalig 1 miljard euro extra uit voor snellere bouw van betaalbare woningen. Ook zijn er  kleine aanpassingen voor fiscale partners en voor de vrijstelling van overdrachtsbelasting.

Sparen en beleggen
Nieuw voorstel box 3
Het kabinet komt met een betere uitleg in verband met de berekeningswijze van de jaarlijkse herijking van rendementspercentages in box 3. Ook komen ze met reparatiewetgeving. Aanpassingen  op  de vrijstelling per persoon, de schijfgrenzen en het forfaitair rendement zijn ook van toepassing.

Overig
Thuiswerkvergoeding en reiskostenvergoeding in de WKR
Thuiswerken is tijdens de coronacrisis toegenomen. Om dit aantrekkelijk te houden voor werkgevers en werknemers wordt nu een vrijstelling geïntroduceerd.

Bij Richard Richard Hendrix is sinds 2000 financieel adviseur bij Leef Vrij. Hij is woonachtig in Horst en houdt zich veelvuldig bezig met advisering op het gebied van financiële producten. Naast dat hij hier vele uren van de dag mee in de weer is, doet hij aan hardlopen. Hard is daarbij wellicht wat overdreven, toch grote kans dat je hem wel eens voorbij hebt zien tjokken.

Discussieer mee!