Zoeken

Volg RSS Feeds

 

Sommige verzekeringen zijn zonde van het geld

Aug 01

Nederlanders willen het liefst geen risico lopen. Uit onderzoeken blijkt, dat vele Nederlanders dubbele dekkingen hebben in hun verzekeringspakket.

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om een pakket samen te stellen zonder overlappingen, ook de kleine letters kunnen per dekking anders zijn, waardoor ze elkaar toch aanvullen.

Voor het opschonen van je verzekeringspakket is het belangrijk een onderverdeling te maken in belangrijkheid en noodzaak. Sommige verzekeringen zijn zelfs wettelijk verplicht, zoals een autoverzekering (WA) , ziektekostenverzekering en verzekeringe welke via het loon verrekent worden zoals volksverzekeringen voor WW en WAO/WIA. Als eigen woning bezitter kom je ook niet onder een opstalverzekering uit.

Belangrijk is in elk geval de risico’s te verzekeren welke je zelf niet kunt dragen. Dit is voor eenieder anders. Ook de premie is een belangrijke maatstaf. Kost het een paar euro’s dan ben je vaak geneigd deze verzekering te nemen. Ook zijn er verzekeringen welke je van grote verliezen kunnen behoeden. Echter laat je goed informeren, het verschil tussen de een en ander zit vaak in de kleine letters.  Bij het zelf regelen van je zaken is het van belang dat je bij het afsluiten hier goed naar kijkt, om ergernissen in de toekomst te voorkomen.

Let wel, vele verzekeraars hebben moeite om met de inkomende premies de te betalen schades te betalen. Vaak zit hun winst in de beleggingresultaten welke ze genereren op hun reserves. Dit komt veelal door de zware concurrentie in verzkeringsland en het toenemnd claim gedrag van de verzkerden..

Bij Richard Richard Hendrix is sinds 2000 financieel adviseur bij Leef Vrij. Hij is woonachtig in Horst en houdt zich veelvuldig bezig met advisering op het gebied van financiële producten. Naast dat hij hier vele uren van de dag mee in de weer is, doet hij aan hardlopen. Hard is daarbij wellicht wat overdreven, toch grote kans dat je hem wel eens voorbij hebt zien tjokken.

Discussieer mee!