Zoeken

Volg RSS Feeds

 

Spaarloonregelingen stoppen per 1 januari 2012

Aug 17

Om de economie te stimuleren zijn er diverse deblokkering momenten in het verleden geweest van de spaarloonrekening.

Nu heeft de overheid geld nodig, en schaffen ze definitief de spaarloonrekening af. Hier mee subsidiëren ze de tekorten ivm lagere overdrachtsbelasting.

Deze overdrachtsbelasting is tijdelijk van 6% naar 2% gegaan, ik ben benieuwd of ze dit ooit nog terug draaien.

In het verleden waren er veel mensen die via de spaarloonrekening spaarden voor de oude dag. Hiervoor was het in beginsel ook bedoeld. Verzekeraars en tussen personen sprongen hier handig op in met een lijfrente polis of een spaarpolis. De mensen die in het verleden zo’n polis heben afgesloten met het mooie belastingvoordeel worden door de overheid nu weer gekort. Zij dienen nu de inleg via de eigen rekening te betalen. De inleg blijft hetzelfde, echter de overheid betaald niet meer mee middels de spaarloonrekening. Dit betekent dat de klant gemiddeld ongeveer 20 euro meer betaalt per maand.

Overheden gaan steeds meer bezuinigen, werkgevers gaan het pensioen steeds meer vereenvoudigen, dus ook hier op bezuinigen. Denk maar aan het  casinopensioen.

Dus het is verstandig zelf aan pensioenopbouw te doen. Vroeger was het ook de waarde van de woning die flink steeg, dus als je en koopwoning had, was er flinke overwaarde, dit is nu ook nog maar de vraag.

Als men zelf spaart voor de oude dag, heeft men de toekomst ook  in eigen hand.

Dus als je de spaarloonrekening gebruikt als premie voor een levensverzekering dan zijn de volgende mogelijkheden, eventueel van toepassing:

–          Betalen vanuit de lopende rekening en niet meer met  de spaarloonrekening (als deze leeg is)

–          Premie wordt uit de waarde van de polis onttrokken.

–          Premievrij maken van de polis, dus stoppen met inleggen, maar polis laten lopen

–          Stoppen en afkopen van de polis dus beëindigen

Het is niet te zegen wat het verstandigst is, dit is per persoon mogelijk anders. Dus overleg met je tussenpersoon. De partij waar je het ooit hebt gesloten heeft er toen ook aan verdiend.

Leefvrij gaat haar klanten benaderen om te kijken wat het beste is voor degene, en wat de wens is van de klant.

Mocht u geen tussenpersoon meer hebben kunt u ook bij ons terecht. Vul het contact formulier in op http:www.leefvrij.nu

Bij Richard Richard Hendrix is sinds 2000 financieel adviseur bij Leef Vrij. Hij is woonachtig in Horst en houdt zich veelvuldig bezig met advisering op het gebied van financiële producten. Naast dat hij hier vele uren van de dag mee in de weer is, doet hij aan hardlopen. Hard is daarbij wellicht wat overdreven, toch grote kans dat je hem wel eens voorbij hebt zien tjokken.

Discussieer mee!