Zoeken

Volg RSS Feeds

 

telefoonverzekering ja of nee ?

Aug 23

Telefoonverzekering

Een schrijnend voorbeeld van een ‘nutteloze’ verzekering  is de telefoonverzekering, waarbij je je indekt tegen (water)schade en / of diefstal van je pas gekochte mobiele telefoon. Deze verzekering moet je vaak binnen enkele weken sluiten  nadat je telefoon hebt gekocht. Je toestel valt op dat moment nog onder de normale garantiebepaling.

De premie is relatief hoog (zo’n 5 tot 10 euro per maand) en er geldt vaak ook nog een eigen risico van enkele tientallen euro’s.

Als je recht hebt op een nieuw toestel maar er is inmiddels een duurdere opvolger gekomen welke jouw type vervangt, dan krijg je de meerprijs niet vergoed. Bovendien kan het even duren voordat je je telefoon weer terug krijgt als je toestel wordt gerepareerd, want er zijn geen garanties op een snelle afhandeling. Je kunt je ook nog  verzekeren voor een leentoestel, maar dan gaat je premie weer omhoog.

Vaak valt de schade ook nog eens onder de normale inboedelverzekering als de schade ontstaat binnenshuis, of buitenshuis op een reisverzekering tijdens vakantie.

Wel heb je bij bovenstaande verzekeringen te maken met afschrijvingen. Deze afschrijvingen kunnen snel gaan, omdat de meeste telefoons een beperkte levensduur hebben van een jaar of 3 a 4.

De mate van afschrijving wordt vaak ook bepaald door het merk (een a merk of een b merk maakt verschil).

Bij Richard Richard Hendrix is sinds 2000 financieel adviseur bij Leef Vrij. Hij is woonachtig in Horst en houdt zich veelvuldig bezig met advisering op het gebied van financiële producten. Naast dat hij hier vele uren van de dag mee in de weer is, doet hij aan hardlopen. Hard is daarbij wellicht wat overdreven, toch grote kans dat je hem wel eens voorbij hebt zien tjokken.

Discussieer mee!