Zoeken

Volg RSS Feeds

 

Verandert je dienstverlening door corona?

Jan 26

Ga je voor nu andere werkzaamheden uitvoeren of op een andere manier je zaak runnen of ligt je bedrijf stil? Zitten  je collega’s thuis? Ik weet het heeft niet de volle aandacht, maar controleer dan ook de consequenties voor je bedrijfsverzekeringen.

Heb je een restaurant en bezorg je nu maaltijden? Werken je medewerkers  thuis en gebruiken ze daarbij spullen en apparatuur die normaal op kantoor staan? Heb je ineens te maken met een leegstaand kantoorpand?

Er wordt niet meer gewerkt op je bedrijf

Al die zaken kunnen consequenties hebben voor je verzekeringen. we hopen dart de verzekeraars hier soepel mee om gaan,m aar toch. Een leegstaand bedrijfspand heeft meer kans op schade door brand en diefstal en een verzekeraar moet in elk geval een verhoogd risico weten. Anders mag hij weigeren uit te keren bij een gebeurtenis. Verder heb aandacht voor de werkmiddelen welke nu niet meer op de zaak staan, maar thuis bij de werknemers, en controleer regelmatig een leegstaand pand.

Nieuwe risico’s kunnen ontstaan

Ga je nu bijvoorbeeld jouw producten  bezorgen, met je eigen privé auto, of met een brommer, maak je gebruik van andere hulpmiddelen, ga je als directeur mee helpen op de werkvloer, het kan allemaal consequenties hebben voor je inventaris verzekering je aansprakelijkheidsverzekering, je aov en ga zo maar verder.

Ga dus na of de veranderingen binnen je bedrijf gevolgen hebben voor je risico’s en verzekeringen en bel even met je adviseur. Die kan bij bestaande verzekeringen de polisvoorwaarden voor je controleren en zo nodig nieuwe verzekeringen voor je afsluiten. Hou er wel rekening mee dat de verzekeraars en tussenpersonen ook de problemen ondervinden van de hedendaagse problematiek.

Bij Richard Richard Hendrix is sinds 2000 financieel adviseur bij Leef Vrij. Hij is woonachtig in Horst en houdt zich veelvuldig bezig met advisering op het gebied van financiële producten. Naast dat hij hier vele uren van de dag mee in de weer is, doet hij aan hardlopen. Hard is daarbij wellicht wat overdreven, toch grote kans dat je hem wel eens voorbij hebt zien tjokken.

Discussieer mee!