Zoeken

Volg RSS Feeds

 

ziektekostenverzekering niet passend

Dec 30

Naar schatting zullen 300.000 Nederlanders in deze laatste week van het jaar van zorgverzekeraar wisselen. Daarnaast kiest een grote groep voor een minder uitgebreide aanvullende verzekering bij hun huidige zorgverzekering. Consumenten zouden nog meer kunnen besparen door zich alleen te verzekeren voor grote (onvoorziene) kostenposten. Echter zorgverzekeraars bieden alleen maar brede pakketten aan, waardoor consumenten blijven betalen voor onnodige zaken.  Dat constateert de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl.

De grootste kostenposten zijn opgenomen in de basisverzekering zoals ziekenhuisopname. De belangrijkste kostenposten van de aanvullende verzekeringen zijn fysiotherapie (28%) en tandarts (48%). Fysiotherapie is niet los te verzekeren, maar is opgenomen in een breed aanvullend pakket. Deze pakketten bevatten ook zaken als een plaswekker, stottertherapie of sterilisatie.

Tandarts
Bij steeds meer zorgverzekeraars is tandarts ook onderdeel van een breder pakket waarbij je de tandverzekering niet los kunt afsluiten. Als het wel een losse verzekering is, hebben consumenten vaak een tandverzekering waarbij maximaal 250 euro aan tandartskosten is gedekt. Daar betalen ze een premie van 200 euro voor. Dit betekent dat ze zich uiteindelijk voor een risico van 50 euro hebben verzekerd. Verzekeringssite.nl raadt mensen met een goed gebit al jaren aan om geen tandartsverzekering te nemen. Onlangs heeft de Nederlandse Maatschappij tot bevordering van de Tandheelkunde (NMT) dit ook geadviseerd. Je kunt beter de bespaarde premie op een rekening zetten en daar de tandartsrekening van betalen,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.

Bij Richard Richard Hendrix is sinds 2000 financieel adviseur bij Leef Vrij. Hij is woonachtig in Horst en houdt zich veelvuldig bezig met advisering op het gebied van financiële producten. Naast dat hij hier vele uren van de dag mee in de weer is, doet hij aan hardlopen. Hard is daarbij wellicht wat overdreven, toch grote kans dat je hem wel eens voorbij hebt zien tjokken.

Discussieer mee!